Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
25.03.2024

Işıldayan Bir Cilt için Çift Aşamalı Cilt Temizleme Yöntemi

Çift aşamalı cilt temizleme son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Cilt bakım rutinlerinin en önemli adımlarından biri olan cilt temizleme, aynı zamanda rutinin ilk adımı. Gün içerisinde cildinizde kalan makyaj, hava kirliliği ve kalıntılar gözeneklere doluyor. Bu durum zaman içerisinde cilt problemiyle karşılaşmaya neden oluyor. Gözenekleri temizlemek ve cildinizden istenmeyen kirlerden arınmasını sağlamak için en önemli adım ise cilt temizleme adımı. Son yıllarda ise bu adım genellikle çift aşamalı şekilde yapılıyor.

Çift Aşamalı Cilt Temizleme Yöntemi Nedir?

Cilt bakımı cildin istek ve ihtiyaçlarına göre değişen bir bakım rutini olarak ele alınabilir. Her cilt tipi farklı olduğu için cildin istek ve ihtiyaçları da herkeste değişiyor. Gerçekleşecek bakımı kişinin cildinin ihtiyaçlarını mutlaka karşılıyor olması gerekiyor. Cilt tipine göre uygulanması gereken adımlar farklılık gösterse de mutlaka uygulanması gereken adımların arasında cilt temizliği bulunuyor.

Cilt temizliği olmayan bir cilt bakım rutini düşünmek mantıklı ya da makul değil. Ancak temizliğin de kendi içerisinde gelişmiş, değişmiş ve farklı yöntemlere sahip olduğunu dile getirmek mümkün. Son yılların favorisi olan çift aşamalı cilt temizleme ise cildin tamamen arınmasını sağlayan çok önemli bir yöntem.

Çift aşamalı ismi ile anılmakta olan bu temizleme yönteminin bu isim ile anılmasını sağlayan özelliği hem yağ hem de su bazlı temizleyiciler kullanılıyor olması. İki farklı ürün kullanılıyor olması temizliğin iki aşamada gerçekleşmesini sağlıyor. Özellikle Kore cilt bakımlarında en çok tercih edilen rutinlerden biri çift aşamalı makyaj temizleme adımı. Cildi tamamen kirden arındırmayı amaçlayan bu yöntem farklı şekillerde gerçekleşiyor.

Çift Aşamalı Cilt Temizliğinin Faydaları

Çift aşamada gerçekleşen cilt temizliği hem su bazlı hem de yağ temizleyici kullanılarak gerçekleştiriliyor. Ciltte gün içerisinde pek çok kirin biriktiği aşikar. Makyajdan kalanlar, hava kirliliği sebebiyle gözeneklerine dolanlar ya da çeşitli kirlerin kalıntıları gözenekleri kısa süre içerisinde tıkıyor ve rahatsız edici mat bir görüntüye neden oluyor. Kirlerin gözenekleri doldurulması ve istenmeyen durumlara sebebiyet vermemesi için ise mutlakadüzenli temizleme rutini gerekiyor.

Cilt bakım rutinlerinize önem vermez ve cildinize yeterince başarılı şekilde temizlemezseniz gözeneklerin dolması siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerine neden oluyor. Bu gibi cilt problemleriyle uğraşmak istemeyenlerin ve sağlıklı bir cilde sahip olmak isteyenlerin tercihi ise genellikle cilt tipine uygun çift aşamalı temizleme oluyor.

Çift aşamalı temizlik yapmanın ciltte çok sayıda faydası var. En belirgin faydalar ise aşağıdaki gibi listelenebilir:

  • Cildin derinlemesine temizlenmesini sağlıyor.
  • Cilt bakım rutini esnasında kullanılan ürünlerin daha başarılı etkiler yaratmasına yardımcı oluyor.
  • Güneş kremi gibi mutlaka temizlenmesi gereken ürünlerin kalıntılarının kalmasına engel oluyor.
  • Gözenek ve siyah nokta oluşumunu engelliyor.
  • Kolajen üretiminin korunmasını sağlayarak yaşlanmanın istenmeyen belirtilerini geciktiriyor.
  • Daha pürüzsüz ve canlı gözüken bir cilt sağlıyor.
  • Ölü derilerin atılmasını sağlayarak cilt kalitesinde yükselme yaratıyor.
  • Suya dayanıklı makyajların bile cilde zarar vermeden ve mikro çizikler oluşturmadan kolaylıkla çıkartılmasını sağlıyor.

Hem su hem de yağ bazlı cilt temizleme ürünleriyle yapılan cilt temizliği “Çift aşamalı cilt temizleme nedir?” sorusuna yanıt olarak veriliyor. Bu sorunun ardından en merak edilen konuların arasında ise çift aşamalı temizliği nasıl yapıldığı var. 

Çift aşamalı temizlik birkaç farklı adımda gerçekleşiyor. Gün boyunca cildinizde biriken kirlerin tamamının arınmasını sağlayan ve gözeneklerin dolmasına engel olan bu temizlik için hem su hem de yağ bazlı temizleyicilerle ihtiyacınız oluyor. İlk adımda cildinize yoğun bir makyaj bulunduğu takdirde bir makyaj temizleme yardımıyla makyajı temizlemeniz bulunuyor. Ardından yağ bazlı bir temizleyiciyi elinize dökerek yüzünüze eşit bir şekilde dağıtmak ve yuvarlak masaj hareketleri yardımıyla temizlik yapmak var. Yağ bazlı temizleyici ile temizleyip yaptıktan sonra su yardımıyla durulayabilirsiniz. Eğer yağı arındırmakta zorlanıyorsanız ılık ya da sıcak su kullanmanızı önerilir. 

Bir sonraki adımda ise su bazlı bir yüz yıkama jeliyle yüzünüzü yıkamanız öneriliyor. Çift aşamalı temizlikte genellikle jel formda olan temizlik ürünleri kullanılıyor. Fakat elbette temizlik esnasında kullanmanız gereken ürünlerin cilt tipi için uygunluk sağlıyor olması önemli. Eğer jel formda üretilen ürünler cilt tipiniz için uygun değilse köpük olarak üretilmekte olan ürünlerden yana da tercih yapabilirsiniz. Son adımda ise gece serumu ve nemlendiricinizi sürerek cilt bakım rutininizi tamamlamanız bulunuyor. 

Cilt temizliğinin incelikleri, etkili ve sağlıklı bir cilt bakım rutini oluşturmak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilir. Cilt temizliği bir cilt bakım rutininin en önemli ve ilk adımı. Pek çok kişi cildi için uygun olduğunu düşündüğü tek bir ürün ile temizlik yapıyor ve bunun yeterli olduğunu düşünüyor. Ancak özellikle yoğun şekilde makyaj yapıyorsanız makyaj kalıntılarını zaman içerisinde gözeneklerinin dolmasına sebebiyet vereceğini mutlaka dile getirmek gerek.  

Bunun yanı sıra hava kirliliği gibi istenmeyen etkilerin de gözenekleri doldurduğunu ve zaman içerisinde sivilce problemine yol açtığını söylemek yanlış değil. Bu gibi sebepler dolayısıyla cilt problemleriyle karşılaşmak istemiyorsanız cilt bakım rutinlerini de yağ ve su bazlı temizleyici ürünleri bir arada dahil edebilirsiniz. Böylelikle iki aşamalı cilt temizliği yapabilir ve gözeneklerinin tamamen temizlenmesini ve derinlemesine temizlik yaşamasını sağlayabilirsiniz.

Çift Aşamalı Temizlikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Makyaj kalıntıları ve hava kirliliği gözenekler konusunda önemli bir rol oynuyor ve kısa süre içerisinde siyah nokta ve akne gibi problemlere yol açıyor. Cilt bakım rutinlerinizin etkili olmasını istiyor ve temiz bir cilt görüntüsüne sahip olmayı talep ediyorsanız çift aşamalı temizlik tam size göre. Ancak cilt bakım rutinlerinizi daha etkili hale getirecek çift aşamalı temizliğinde kendine göre incelikleri olduğunu mutlaka dile getirmek gerek. 

Cilt kirliliği cilt problemlerine sebep olan ve pek çok farklı sebep dolayısıyla meydana gelebilecek bir durum. Özellikle güneş kremi ve makyaj gibi ciltten mutlaka temizlenmesi gereken ürünlerin temizlenmiyor olması bu soruna yol açıyor. Ancak bu sorun ile başa çıkmanın farklı yol ve yöntemleri olduğunu dile getirmek mümkün. 

Cilt kirliliğinin üstesinden gelmek için çift aşamalı temizlik yapmak istiyor olabilirsiniz. Özellikle Kore güzellik rutinlerine bağlı kalmak isteyenler tarafından tercih edilen çift aşamalı temizlik iki farklı ürün ile gerçekleşir. Bu doğrultuda dikkat etmeniz gereken en önemli etken tercih ettiğiniz ürünlerin içeriklerinin birbirleriyle uyumlu olduğundan emin olmanız gerekmesi. Eğer ürünlerin içeriği birbirleri ile temas ettikleri takdirde cildinizde hassasiyet yaratıyorsa bu durum cilt takım cildinizden istediğiniz verimi elde etmenize engel olabilir.

Çift aşamalı cilt temizliği ve gözenek bakımı esnasında dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli etken, cilt tipiniz ve ihtiyaçlarınız için uygun ürünleri tercih etmek. Piyasada satılan ve farklı markalar tarafından üretilen cilt bakım ürünlerinin içerikleri birbirinden tamamen farklı. İçerik açısından inceleme yaparak istekleriniz için en uygun ürünü bulmanız cilt bakım rutini elinizden maksimum verimi alabilmeniz konusunda önemli bir rol oynuyor. Bu gibi etkenlere dikkat ettiğiniz takdirde çift aşamalı olarak gerçekleştireceğiniz temizlik cildinizin çok daha parlak ve sağlıklı olmasını sağlıyor.

Blog Son Eklenenler

Ayak Kokusunu Nasıl Önleyebilirim?

Ayaklarınıza her zaman için gerekli bakımı yapabilecek olan Scholl ayak bakım ürünleri fiyatlarını evdeeczane.com adresinde bulabilirsiniz

Devamını Oku
23.04.2024

Diyet Yapmak Sağlıklı Mıdır

Kişi, diyet yapmanın sağlıklı olup olmadığının kararını vermeden önce diyetin gerçekten ne...

Devamını Oku
23.04.2024

Cilt Bakım Ürünlerinin Önemi Nedir?

Herkesin cildi farklı bir yapıya sahiptir ve bu yüzden cildimiz için özellikle üretilmiş cilt bakım ürünlerini kullanmak günlük hayatımızda yapacağımız en iyi seçimlerden biridir.

Devamını Oku
23.04.2024

5 Adımda Kolajen Kullanımı

Kolajen; adı çoğunlukla cilt sağlığı ile beraber anılan ve aslında insan vücudu için çok önemli olan yapısal bir proteindir. Vücudunun yapı iskelesinin hammaddesi olarak nitelendirilebilecek...

Devamını Oku
23.04.2024

Zeytinyağının Saça Faydaları

Son yıllarda zeytinyağının faydaları uzmanlar tarafından daha sık dile getirilir hale geldi. Zeytinyağı..

Devamını Oku
23.04.2024

Özellikle Erkekler için Üretilen Bakım Ürünleri

Erkek bakım ürünleri erkek kullanıcıların önüne çıkmaktadır. Bu bakım ürünleri çok sayıda ve çeşitli olmakla birlikte bölgeden bölgeye farklılık göstermektedir.

Devamını Oku
23.04.2024

Cilt Bakım Rutininde Gece Kremi

Sağlıklı bir cilde sahip olmak için cilt bakımını belli bir rutine oturtmak oldukça önemlidir. Cildin ihtiyacına uygun nemlendirici krem seçilmeli ve doğru yöntemlerle uygulanmalıdır...

Devamını Oku
23.04.2024

Kuru ve Hassas Ciltler için Nemlendirici Seçimi Nasıl Olmalı?

Cilt tipinize uygun nemlendirici seçmeniz oldukça önemlidir. Doğru nemlendiriciyi bulmak için ise biraz sabırlı olmanız gerekir...

Devamını Oku
23.04.2024
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.